ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης

 Έχετε λίγο χρόνο να ασχοληθείτε με τη μαγειρική και θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο και νόστιμο πρόγευμα για το παιδί σας; Η καλύτερη λύση που θα την απολαύσει όλη η οικογένεια, είναι το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης. Είναι μία εύκολη συνταγή που μέσα σε λιγότερο από μία ώρα μπορείτε να τα έχετε να αχνίζουν στο τραπέζι σας!

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γραμμάρια χλιαρό νερό
30 γραμμάρια αλάτι
50 γραμμάρια ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
1 κουταλιά ταχίνι
300 γραμμάρια σουσάμι

Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο μας στους 235 βαθμούς. Θα βάλουμε στην χαμηλή σχάρα ένα βαθύ ταψάκι γεμισμένο με νερό ώστε να δημιουργηθεί ατμός ώστε να ψηθούν τα κουλούρια μας. Σε ένα μεγάλο μπολ θα αναμείξουμε αλέυρι, ζάχαρη, μαγιά, αλάτι, ταχίνι, μαργαρίνη και νερό ώστε να φτιάξουμε τη ζύμη μας.

Μόλις ολοκληρώσουμε το μείγμα μας και δημιουργηθεί η ζύμη τη μεταφέρουμε έξω από το μπολ, σε ένα πάγκο ή στο τραπέζι μας για να τη ζυμώσουμε για 15 λεπτά. Μην ανησυχήσετε αν η ζύμη σας είναι λίγο σφιχτή, έτσι ακριβώς τη θέλουμε. Μετά το ζύμωμα την χωρίζουμε σε 18 ίσα μέρη και τα βάζουμε σε ένα μπολ με πολύ νερό, ενώ σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.

Στη συνέχεια θα κάνουμε τα κομματάκια ζύμης να μοιάζουν με μπαστούνια μήκους γύρω στα 20 εκατοστά και τα κλείνουμε κυκλικά ώστε να πάρουν το σχήμα του κουλουριού. Η διαδικασία πλέον είναι απλή, πρώτα τα βουτάμε στο νερό και μετά στο σουσάμι για να τα βάλουμε μετά στο ταψί μας το οποίο θα είναι στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά για να φουσκώσουν.
Τώρα είναι έτοιμα για ψήσιμο. Τα βάζετε στον φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό στους 235 βαθμούς και σε 20 λεπτά θα είναι έτοιμα!

Καλή σας όρεξη!