ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεμώδης Πουρές Λαχανικών

Υλικά:

  • Μια κουταλιά ρυζάλευρο (χωρίς ζάχαρη)
  • 3 κουταλιές γάλα ξένο ή μητρικό
  • 4 κουταλιές πουρέ λαχανικών (βλ. παραπάνω συνταγή)
  • Κατάλληλο για κατάψυξη

Οδηγίες παρασκευής:
Η δυνατή γεύση του πουρέ από καρότα μπορεί να γίνει ηπιότερη με την προσθήκη ρυζάλευρου.  Το ρυζάλευρο ταιριάζει επίσης με μπρόκολο ή κουνουπίδι, βρασμένα στον ατμό και πολτοποιημένα σε πουρέ.

  • Ανακατέψτε το ρυζάλευρο με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέστε τα στον πουρέ λαχανικών.
  • Βάλτε μερικές κουταλιές πουρέ στο πιάτο του μωρού και σερβίρετε όταν θα είναι χλιαρός.
  • Μπορείτε να μεταφέρετε τον υπόλοιπο πουρέ σε αποστειρωμένες παγοθήκες και να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη.