ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικά μπισκοτάκια οδοντοφυΐας

Η περίοδος της οδοντοφυΐας κρατάει λίγο αλλά μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ. Γκρίνια, εκνευρισμός, σιελόρροια και μια διαρκής ανάγκη των παιδιών να κρατούν το στόμα τους απασχολημένο. Δοκιμάστε να ικανοποιήσετε αυτή την ανάγκη φτιάχοντας σπιτικά υγιεινά μπισκοτάκια, με 3 υλικά! Αρκετά μαλακά για το ερεθισμένο στοματάκι, νόστιμα και -το σημαντικότερο- φτιαγμένα από τα χεράκια της μαμάς!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες βρώμη
  • 1 μέτρια μπανάνα
  • 2 κουταλιές του γλυκού λάδι καρύδας

Προαιρετικά:

  • 1/8 του κουταλιού κανέλα
  • άρωμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
  3. Σε ένα πολυμίξερ χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη.
  4. Προσθέτουμε την μπανάνα και το λάδι καρύδας (και την κανέλα με τη βανίλια, αν χρησιμοποιούμε) μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
  5. Αν η ζύμη μας είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο αλεύρι χωρίς γλουτένη, αν είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε ακόμη λίγο λάδι καρύδας.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και πλάθουμε σε λεπτά ορθογώνια μπισκότα τα οποία τοποθετούμε στο ταψί μας κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις γιατί απλώνουν.
  7. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά, τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.