ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Είναι πανεύκολη και υγιεινή, αφού περιέχει λαχανικά (οι κόκκινες πιπεριές είναι φουλ στη βιταμίνη C) και γίνεται στον φούρνο και όχι στο τηγάνι. Γίνεται επίσης με όποια και όσα τυριά έχετε στο ψυγείο και, μάλιστα, αν τα χρησιμοποιήσετε σε μεγάλη ποσότητα, θα μοιάσει γευστικά με τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Τέλος, είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να φάνε αβγό τα παιδιά που δεν το συμπαθούν.


Υλικά (για 4 άτομα)

6 αβγά

150 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μας (προαιρετικά)

1-2 πολύχρωμες πιπεριές, ψιλοκομμένες

100 γρ. φέτα, χονδροσπασμένη

80-100 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας, σε κυβάκια

1/2 φλ. μείγμα τριμμένων τυριών της αρεσκείας μας

150 ml φρέσκο γάλα πλήρες

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο και γαλέτα για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
  1. Αν χρησιμοποιήσουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.
  1. Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί (ή πυρέξ) για τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τη γαλέτα, ώστε να πάει παντού για να μην κολλήσει μετά η ομελέτα.
  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
  1. Ρίχνουμε στο ταψί τα λαχανικά και τα τυριά και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ελέγχοντας αν έχει ψηθεί στο κέντρο η ομελέτα.