ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρές Μήλου

Υλικά:

  • 1-2 μήλα
  • Λίγο νερό

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ξεφλουδίστε το μήλο, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε στα τέσσερα.
  • Βράστε τα κομμάτια στον ατμό (για περίπου 20 λεπτά), είτε χρησιμοποιώντας ατμομάγειρα ή τοποθετώντας σε τρυπητό σουρωτήρι πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και σκεπάστε (εναλλακτικά, αν προτιμάτε μπορείτε να βράσετε το μήλο).
  • Σε ένα μπωλ, δημιουργήστε έναν μαλακό πουρέ, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται (τόσο όσο να έχετε τη σωστή υφή) – ένα μπλέντερ ή μίξερ θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν πουρέ με πιο λεία υφή.
  • Για ακόμα πιο λεία υφή “περάστε” τον πουρέ από ένα σουρωτήρι.