ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Πανεύκολο απογευματινό σνακ για τους μικρούς σας, πλούσιο σε ασβέστιο! Για 6 άτομα θα χρειαστείτε:

▪ 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

▪ 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

▪ 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

▪ 150 γρ. φέτα

▪ 150 γρ. ψιλοκομμένο βρασμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα

▪ 100 mlφρέσκο γάλα

▪ ½ κ.γ. αλάτι (προαιρετικά ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυράκι μας)

▪ 1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα, το γάλα και ζυμώνουμε. Μόλις έχουμε μια απαλή ζύμη την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε μικρά τυροπιτάκια. Σε ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος, βάζουμε τα πιτάκια και τα αλείφουμε με αβγό. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά.