ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μίνι τηγανίτες με μπανάνα και bio-bébé ρυζάλευρο ολικής άλεσης βιολογικής καλλιέργειας

Από την Έλενα Σμπώκου

Ποιος είπε ότι τα μωρά δεν μπορούν να απολαύσουν πεντανόστιμες τηγανίτες και μάλιστα φτιαγμένες με το αγαπημένο τους ρυζάλευρο bio-bébé;  Πάμε να τις φτιάξουμε;

Υλικά:

  • 30 γρ μπανάνα
  • 50 γρ ρυζάλευρο bio-bébé ολικής άλεσης βιολογικής καλλιέργειας
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε την μπανάνα καλά με το πιρούνι και προσθέτουμε το ρυζάλευρο και την κανέλα.
  2. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και πλάθουμε με το χέρι μικρά «κεφτεδάκια». Καθορίζουμε το μέγεθος με το κουταλάκι του γλυκού.
  3. Αν το μίγμα κολλάει, βάζουμε λίγο ρυζάλευρο στο χέρι μας για να τα πλάσουμε.
  4. Βάζουμε τις μίνι τηγανίτες στο αντικολλητικό τηγάνι και τις αφήνουμε να ροδίσουν καλά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις δίνουμε στο μωράκι μας.

Χρήσιμες σημειώσεις:

  • Ανάλογα με το πόσο ώριμη είναι η μπανάνα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερο ρυζάλευρο για να σφίξει το μίγμα.
  • Οι μίνι τηγανίτες μπορεί να φαίνονται τραγανές απέξω αλλά εσωτερικά είναι μαλακές σαν κρέμα οπότε το μωράκι δεν θα δυσκολευτεί να τις φάει.
  • Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μία ημέρα σε καλά κλεισμένο δοχείο.

elenaiscooking

Έλενα Σμπώκου