ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ατοµικά κεκάκια σοκολάτας µε κολοκύθι!

Δεν πρόκειται για μια απλή συνταγή αλλά για υπέροχη λύση σε όλα τα μαμαδίστικα προβλήματα στο κολατσιό των μικρών μας! Γιατί τα μάφιν αυτά είναι και σοκολατένια και θρεπτικά και περιέχουν κολοκυθάκι! Ατού της συνταγής μας, ότι δεν χρειαζόμαστε μίξερ, οπότε τα ψήνουμε ό,τι ώρα μπορούμε, ακόμα και μες… στη νύχτα, χωρίς να ξυπνήσουμε κανέναν. Πάμε να δούμε τα βασικά θρεπτικά συστατικά της και… βουρ για φούρνισμα!

Το κολοκύθι

Η υψηλή περιεκτικότητα αυτού του μικρού λαχανικού σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία των ματιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Η βιταμίνη Α, εκτός των άλλων, φροντίζει για σωστή όραση, υγιές δέρμα και καλή λειτουργία των πνευμόνων, ενώ η βιταμίνη C στηρίζει το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό σύστημα

Το κακάο

Πέρα από συστατικό πολλών αγαπημένων γλυκών, το κακάο αποτελεί κι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς διαθέτει πολύτιμα αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ειδικότερα, το κακάο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, συστατικά στα οποία έχουν αποδοθεί ισχυρές αντιοξειδωτικές και καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες. Επιπρόσθετα, προσφέρει σημαντικά ποσά καλίου, φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου.

Νομίζω σας έπεισα έτσι;

Υλικά για 20 ατομικά κέικ

  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 40 γρ άγλυκο κακάο κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ σιρόπι σφενδάμου
  • 255 γρ γάλα
  • 55 γρ λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 320 γρ (περ. 3 μικρού μεγέθους) κολοκυθάκια

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια μας.

3. Τα πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τροφίμων.

4. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου.

5. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ώσπου να ενωθούν τα υλικά.
6. Ενώνουμε τον πολτό κολοκυθιού στο μίγμα με απαλές κινήσεις αφού το στραγγίσουμε από τα πολλά υγρά.

Το μίγμα μας είναι υδαρές (πράσινο πουθενά χα χα !)

7. Αδειάζουμε σε ειδικές φόρμες (προτιμήστε τις ατομικές σιλικόνης) γεμίζοντάς τες μέχρι τα 2/3.
8. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
9. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Καλή μας απόλαυση!

Craftcooklove
Αθηνά Καψάσκη