ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα με βιολογικό πουρέ φρούτων bio-bébé

Από την Έλενα Σμπώκου

Έχετε ακούσει για μπισκότα οδοντοφυίας; Στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένα και σχεδόν όλες οι μαμάδες καταφεύγουν σε αυτά του εμπορίου που σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αυτά που θα φτιάξουμε με τον πουρέ φρούτων bio-bébé δεν περιέχουν καθόλου πρόσθετα, ζάχαρη ή αλάτι και είναι πολύ γευστικά.

 

Yλικά

  • 3-4 κουταλιές πουρέ φρούτων bio-bébé
  • 1 αβγό
  • 2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης, για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού, τριμμένο τυρί ή σουσάμι για το στόλισμα

Eκτέλεση

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
  2. Αρωματίζουμε τα μπισκότα μας είτε με κανέλα είτε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Αν το μωρό μας τα προτιμά αλμυρά, τα πασπαλίζουμε αφού τα πλάσουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
  4. Πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια σε σχήμα μεγάλου καρυδιού και τα πατάμε λίγο με το χέρι. Τα βάζουμε πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί, κλεισμένο αεροστεγώς.
  7. Τα προσφέρουμε στο μωράκι μας σαν σνακ.

 

  • Όταν κρυώσουν είναι σκληρά και δεν σπάνε, όταν όμως το μωρό τα βάζει στο στόμα του διαλύονται.
  • Το σχήμα τους είναι λίγο μακρόστενο για να μπορούν να τα κρατάνε με τα χεράκια τους.
  • Θα προκύψουν γύρω στα 12-15 μπισκότα.
  • Προσέχουμε να τα καταναλώνει πάντα με την παρουσία κάποιου μεγάλου.

 

elenaiscooking

Έλενα Σμπώκου