BIO BEBE

Οι πιο ωραίες φωτογραφίες του μωρού (και χωρίς να είστε επαγγελματίας)

Είστε μόνο λίγα κλικ μακριά από το να βγάλετε τις ωραιότερες φωτογραφίες των παιδιών σας. Ακολουθήστε τις γρήγορες συμβουλές μας για να βελτιωθείτε άμεσα. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε κινητό ή φωτογραφική μηχανή, αυτές οι συμβουλές λειτουργούν παντού.

Προσέξτε το φόντο

Όταν εστιάζετε όλη την προσοχή σας στο παιδί που βρίσκεται στο προσκήνιο, είναι εύκολο να ξεχάσετε και να μην παρατηρήσετε τι είναι πίσω από εκείνο. Το φόντο είναι πολύ σημαντικό. Χρησιμοποιήστε έναν απλό τοίχο ή κάποιο δέντρο ως σκηνικό. Προσπαθήστε να αποφύγετε να βρίσκονται πίσω του άλλοι οι άνθρωποι ή αυτοκίνητα.

Κατεβείτε στο σωστό ύψος

Όταν βγάζετε φωτογραφίες το μωράκι σας, καλό είναι να κατεβαίνετε στο ύψος του. Αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμα και να ακουμπήσετε το πηγούνι σας στο πάτωμα. Με αυτό τον τρόπο βάζουμε το μωράκι μας σε πρώτο και κοντινό πλάνο και το αποτέλεσμα δείχνει πιο επαγγελματικό.

Δοκιμάστε το κλασικό ασπρόμαυρο

Το ασπρόμαυρο προσθέτει μια όμορφη διαχρονική ποιότητα στις φωτογραφίες. Σχεδόν όλες οι κάμερες αλλά και τα κινητά έχουν μια ασπρόμαυρη λειτουργία που βρίσκεται στις ρυθμίσεις. Θυμηθείτε να μην ξεχάσετε τελειώνοντας, να αλλάξετε τη ρύθμιση, επιστρέφοντας στο χρώμα.

Διασκεδάστε

Μπορεί την ώρα που το μωρό σας τρώει να κυριαρχεί μια μικρή… ακαταστασία, αλλά αυτό σημαίνει επίσης μια φανταστική ευκαιρία για φωτογράφιση. Τη στιγμή που τρώει ή όταν έχει τελειώσει, τραβήξτε μια φωτογραφία όταν το προσωπάκι του είναι καλυμμένο με φαγητό. Η όλη σκηνή θα σας κάνει να γελάσετε και η στιγμή θα αποτυπωθεί και θα σας κάνει να γελάτε για χρόνια.

Χρησιμοποιήστε ασυνήθιστες γωνίες

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, μια καλή ιδέα είναι να κατεβείτε στο ύψος του μωρού, αλλά αυτό μπορεί να φέρει κι άλλες ιδέες. Χρησιμοποιώντας το πάτωμα ως φόντο και με την πληθώρα των παιχνιδιών, λούτρινων και άλλων παιδικών αντικειμένων που βρίσκονται γύρω του, η φωτογραφία αποκτά άλλη άποψη. Το να εμφανίζονται και τα αγαπημένα του παιχνίδια, π.χ. αυτοκινητάκια ή κούκλες, μπορεί αυτόματα να μετατρέψει μία απλή φωτογραφία σε μια άλλη συναρπαστική και πολύ πιο διασκεδαστική.

Να είστε αυθόρμητοι

Όσοι αγαπούν να φωτογραφίζουν, λένε ότι πάντα πρέπει να κρατάμε μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Στην περίπτωση που έχουμε μωρά, αυτό μάλλον είναι απαραίτητο. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα παρουσιαστεί μια ευκαιρία για φωτογραφία, οπότε φροντίστε να έχετε πάντα κοντά σας το κινητό ή τη φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσετε τις άπειρες αυθόρμητες στιγμές που θα ξετυλιχθούν μπροστά σας.

Εστιάστε στη λεπτομέρεια

Τα μικροσκοπικά ποδαράκια και χεράκια, σύντομα θα μεγαλώσουν και τίποτα δεν θα θυμίζει εκείνα τα μικρούλικα χαρακτηριστικά του μωρού σας. Αρπάξτε λοιπόν την ευκαιρία και τραβήξτε μερικές φωτογραφίες του ενώ κοιμάται, όσο είναι ακόμα μικρό. Προσέξτε τις λεπτομέρειες (χειλάκια, πατουσάκια, μαγουλάκια, μπουτάκια) και εστιάστε όσο το δυνατόν πιο κοντά για πιο εντυπωσιακό και δυνατό, φωτογραφικά, αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε φυσικό φως αντί για τεχνητό

Το φλας συχνά χάνει κάθε αίσθηση ζεστής ατμόσφαιρας. Για όμορφες φωτογραφίες του μωρού σας, απλά βάλτε το δίπλα σε ένα παράθυρο ή πάνω σε μια λευκή κουβέρτα, για να δημιουργήσετε ένα καθαρό φόντο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τις απλές, φωτεινές φωτογραφίες.

Δεν είναι μόνο το πρόσωπο

Μερικές φορές, οι καλύτερες φωτογραφίες είναι απλά στιγμιότυπα που καταγράφουν μια απλή δραστηριότητα του μωρού σας. Θα υπάρχουν στιγμές που εκείνο θα είναι απασχολημένο με κάτι, ακόμα και θα έχει γυρισμένη την πλάτη, θα παίζει, θα μπουσουλάει, θα γελάει. Μην διστάσετε να τραβήξετε τη φωτογραφία ακόμα κι αν δεν σας κοιτάζει στο πρόσωπο. Θα είναι μια απλή και όμορφη καθημερινή στιγμή, εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες.

Εμπνευστείτε ανάλογα με την εποχή 

Ανάλογα με την εποχή του χρόνου μπορείτε να πάρετε ιδέες από τις δραστηριότητες, τα ρούχα που φοράτε εκείνη την εποχή, τη διακόσμηση. Τα μάλλινα κασκόλ, τα σκουφάκια και τα γάντια είναι υπέροχα props για το χειμώνα. Το καλοκαίρι αντίστοιχα, έχετε όμορφες εικόνες και σκηνές για φωτογραφία ενώ είστε για κολύμπι στη θάλασσα ή την πισίνα, για βόλτα στην εξοχή ή στις πλατείες. Τα Χριστούγεννα είναι ιδανικά για μαγευτικές στολισμένες φωτογραφίες, οι Απόκριες, επίσης, για διασκεδαστικές λήψεις. Οι ιδέες είναι πολλές, αρκεί να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας και να εμπνευστείτε από ό,τι η κάθε εποχή χαρίζει.

Back to list