BIO BEBE

Θεατές από κούνια

Από τη Μαρκέλλα Δήμου

Ποιος είπε ότι τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν έχουν δικαίωμα στο θέατρο; Σας έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για το πιο απαιτητικό κοινό!

Καληνύχτα Μέρα στο Studio Μαυρομιχάλη

Η ομάδα Artika παρουσιάζει για 5η χρονιά την παράσταση «Καληνύχτα μέρα», διάρκειας 35 λεπτών. Δυο μικρά κορίτσια. «Σσσσςςςς, κοιμήσου», λέει το ένα στο άλλο και σκεπάζονται με ένα μεγάλο πάπλωμα, που είναι απλωμένο σε όλη την σκηνή. Αλλά δεν θέλουν να κοιμηθούν, θέλουν να παίξουν και να μοιραστούν τα όσα θαυμαστά συνάντησαν μέσα στη μέρα τους μέχρι να κουραστούν και να παραδοθούν στον ήχο ενός γλυκού νανουρίσματος.

Για βρέφη και παιδιά ηλικίας από 1 έως 4 ετών

Κάθε Κυριακή στις 5.30 μμ, στο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα.

Θα βγω απ’ το αυγό στο θέατρο Άβατον

Οι πολύ μικροί θεατές θα ταξιδέψουν σ’ ένα κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, ενός νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του… φτερουγίσματα εξερεύνησης, αναζητώντας την ευτυχία και την αγάπη. Bρέφη και γονείς μοιράζονται μια μοναδική διαδραστική εμπειρία. Οι άρτια εκπαιδευμένες περφόρμερ δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα μωρά. Επιστρατεύουν στοχευμένα οπτικά ερεθίσματα, σχήματα, ήχους, μουσική, χρώματα και φυσικά την κίνηση, ώστε να διασκεδάσουν τους μικρούς θεατές, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους. Να αυξήσουν την παρατηρητικότητά τους, να διεγείρουν τη φαντασία τους, να τα βοηθήσουν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, με το καινούριο τους «σπίτι» που είναι απείρως μαγικότερο και σίγουρα πιο σύνθετο από τη ζεστή, οικεία κοιλιά της μαμάς τους.

Για βρέφη από 4 έως 18 μηνών

Κάθε Σάββατο στις 10:30, 12:00, 13:30, στο θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός.

Κάτι σαν κήπος στο Studio Μαυρομιχάλη

Η μέρα ξεκινάει μέσα σε έναν κήπο, έναν κήπο που δημιουργείται, γεννιέται, ζωντανεύει με τη δύναμη της φαντασίας! Να πλυθώ! Άκου πώς κάνει ο ήχος του νερού όταν πέφτει πάνω μου! Κοίτα, ένα σύννεφο, άσπρο σα μαξιλάρι. Πόσο θα ’θελα να το πιάσω! Ένας κήπος γεμάτος μεταμορφώσεις, η βροχή που γίνεται ποτάμι, το ξύλο που γίνεται καράβι, το φύλλο που γίνεται πιάτο, το χώμα που γίνεται πύργος. Ώρα για φαγητό! Και μετά; Η παράσταση τελειώνει αλλά η ιστορία συνεχίζεται, από το θέατρο στη ζωή, όλοι μαζί γύρω από τη σκηνή κι έπειτα στη ζωή του καθενός.

Για βρέφη παιδιά ηλικίας από 1 έως 5 ετών

Κάθε Σάββατο στις 5.30 μ.μ., στο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα.

Το μωρό των 5 αισθήσεων στο θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης

Μέσα από το όνειρο μια κούκλας αναζητούμε τον πιστό της φίλο τον γαβ, γαβ,γαβ. Θα ακούσουμε ήχους που μας οδηγούν στη θάλασσα, θα νιώσουμε στο χεράκι μας τις σταγόνες της βροχής, θα δούμε ένα πουλί να πετά και θα αφουγκραστούμε το κελάιδισμά του. Αλλά και θα ψάξουμε, αγγίξουμε, χαϊδέψουμε ένα σωρό διαφορετικές υφές ψάχνοντας τον γαβ, περπατώντας στο πελώριο μονοπάτι της αφής με τα γυμνά ποδαράκια μας. Στο τέλος θα γίνουμε μικρές παρέες σε ένα θεατρικό πικ-νικ, γευόμενοι νοστιμιές. Ελάτε να ενεργοποιήσουμε τις αισθήσεις μας μικροί και μεγάλοι, όλοι μαζί σε μια βιωματική παράσταση.

Για βρέφη και παιδιά από 8 μηνών έως 3,5 χρονών.

Κάθε Σάββατο στις 12.00, στο θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια.

 Έξω μέσα πάνω κάτω στο θέατρο Πόρτα Θεατές από κούνια

 

Ένα μωρό ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. H παράσταση της Κατερίνας Καραδήμα έρχεται να προτρέψει τους μικρούς να κάνουν πράγματα πιο μεγάλα, να ανακατέψουν, να τσαλακώσουν, να φέρουν τα πάνω κάτω και τα μέσα έξω.

Για βρέφη από 8 μηνών και νήπια έως 4 χρόνων

Κάθε Σάββατο στις 10:30 και στις 12:00, στο θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα.

Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος στις Μορφές Έκφρασης

Μια παράσταση-παιχνίδι για πολύ μικρά παιδιά, που αγκαλιάζει με πολλή αγάπη τον μικρο-κοσμό τους και τα εισάγει με έναν ομαλό και βατό τρόπο στον φανταστικό κόσμο του θεάτρου! Συνδυάζει το θέατρο, με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μία μοναδική εμπειρία που θα γεμίσει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα θα τα μυήσει στη μελωδία, στο ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής! Σε αυτήν την παράσταση τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα. Θα δουν από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πώς με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης.

Για βρέφη και παιδιά από 18 μηνών έως 5 ετών

Κάθε Κυριακή στις 12:00, στις Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα.

Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη στο Εθνικό Θέατρο

Μακριά στο διάστημα, σ’ έναν άλλο γαλαξία, υπάρχει ένας γαλάζιος πλανήτης που κατοικείται µόνο από παιδιά. Κάποια µέρα όμως, εμφανίζεται στον πλανήτη τους ο µυστηριώδης Σούπερ Γκλαµ, και τους υπόσχεται ότι µπορεί να πραγµατοποιήσει κάθε όνειρό τους, όμως με κάποια ανταλλάγματα… Η Χίλντα και ο Μπριµίρ θα συνειδητοποιήσουν ότι, εκτός κι αν δράσουν αποφασιστικά, ολόκληρος ο πλανήτης κινδυνεύει να αφανιστεί! Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη δε βιάζονται να δώσουν απαντήσεις, αλλά γεννούν ερωτήσεις: Τι θα έδινες για αντάλλαγμα σε κάποιον που σου υπόσχεται πως θα πραγματοποιήσει τα πιο τρελά σου όνειρα; Όταν εσύ έχεις πολλά, μήπως κάποιος άλλος έχει πολύ λίγα; Μπορεί να παραμείνει στ’ αλήθεια «γαλάζιος» ο πλανήτης μας;

Για παιδιά 3-6 ετών

Κάθε Κυριακή στις 13:30, στο Κτίριο Τσίλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα.

Μια πόλη μαγική στην Παραμυθοχώρα

Βασισμένη στο πολυβραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», μια παράσταση για όλη την οικογένεια με πολλή μουσική και τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά. Η μαγική πόλη είναι μια πόλη έξυπνη, πρωτότυπη, λειτουργική, αυτόνομη, ευαίσθητη, αλληλεπιδραστική, παιχνιδιάρα, αστεία και… σχεδιασμένη με αντιπολεμική πρόβλεψη! Μια πόλη που τα έχει όλα και τους χωράει όλους… εκτός από αυτόν… τον πόλεμο. Μια πόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στο κεφάλι μας. Χρησιμοποιώντας μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και θεάτρου σκιών, η Παραμυθοχώρα δημιουργεί μία παραμυθένια ατμόσφαιρα και παρουσιάζει μια ιστορία με διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα!

Για παιδιά από 3 έως 7 ετών

Κάθε Κυριακή στις 11:00, στην Παραμυθοχώρα, Αναπαύσεως 14, Μετς.

…κι εμείς καλύτερα! στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με μυστήριο, ανατροπές και χιούμορ σε πρωτότυπο κείμενο της ταλαντούχας ομάδας Ντουθ! Ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα με όχημα ένα άλυτο μυστήριο που τα παιδιά καλούνται να λύσουν. Μέσα από αυτό μεταφέρουν το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας. Το «…κι εμείς καλύτερα!» μάς μιλάει για την αναζήτηση του νέου και του διαφορετικού, την καθημερινή εξέλιξη, τη διαφορετικότητα αλλά και την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων που συμπληρώνουν τις γνώσεις μας και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Μας δείχνει επίσης ότι το βιβλίο μπορεί να γίνει σύντροφος και σύμμαχός μας στο πιο συναρπαστικό ταξίδι: την ίδια τη ζωή!

Για παιδιά 3 έως 8 ετών

Κάθε Κυριακή στις 11:30, στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

Ο Αγισήλαγος στον Ελληνικό Κόσμο

Ο Αγησίλαγος, ο ήρωας του Δημήτρη Μπασλάμ, είναι ένας χαριτωμένος λαγός-σεφ. Ζει στο σπίτι του στο δάσος, μαγειρεύοντας ευφάνταστες συνταγές, με μεγάλη ποικιλία υλικών. Όμως, μια μέρα ξυπνά με μαγουλάδες! Πανικόβλητος, αποδίδει την αιτία του προβλήματος στο φαγητό που τρώει. Ξεκινά, λοιπόν, ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης της μίας, ιδανικής τροφής που θα τον γιατρέψει. Ανταμώνει στο δάσος ένα δέντρο που μιλά, έναν παράξενο γιατρό πελεκάνο, έναν αχτένιστο ασβό με λουστρίνια, μια καμήλα με μπικίνια, έναν ιπποπόταμο σε δίαιτα… ιπτάμενα λεμονόψαρα κι ένα ερωτευμένο παπιγιόν, οι οποίοι ο καθένας με τη σειρά του, προσπαθούν να τον πείσουν ότι κάνει λάθος!

Για παιδιά 3 έως 8 ετών

Κάθε Κυριακή στις 11:00, στον Ελληνικό Κόσμο, Πειραιώς 254.

Μουσική και φίλοι στο Πόρτα

Το ΠΟΡΤΑ υποδέχεται για πρώτη φορά τους μοναδικούς Burger Project, φιλοξενώντας τη νέα τους διαδραστική συναυλιο-παιχνιδο-παράσταση Μουσική και Φίλοι. Ένα χιουμοριστικό, πολυ-πολιτισμικό ταξίδι, που φανερώνει στα παιδιά τον πλούτο της μουσικής και αναδεικνύει τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Με όχημα τα ολοκαίνουρια τραγούδια τους και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους, καθώς αναζητούν μαζί με τους ήρωες ένα σπάνιο μουσικό όργανο, που ονομάζεται «παρεόφωνο»!

Για παιδιά από 3 έως… 103 ετών!

Κάθε Σάββατο στις 17:30, στο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα.

Back to list