BIO MAMA

Παιδικά Παιχνίδια 6-12 μηνών!

Παιχνίδια στην αυλή!

Φιλαράκια μου, φορέστε τα καπέλα σας, βάλτε τα αντηλιακά σας και πάμε να παίξουμε έξω. Α! Πείτε στη μαμά να φέρει και μερικά παιχνίδια!

Κούκλες και αμαξάκια

Θα χρειαστούμε: Τις αγαπημένες μας κούκλες ή τα αμαξάκια μας.

Πώς παίζεται: Η μαμά θα στρώσει στην αυλή μία μεγάλη κουβέρτα.
Αν υπάρχει γρασίδι, καλό είναι να βάλει μία μεγάλη ψάθα για να μη βραχεί η κουβέρτα και ο ποπός μας(!) Θα πάρουμε θέση πάνω στην κουβέρτα και θα παίξουμε με τις αγαπημένες μας κούκλες ή τα βρουμ, βρουμμμ!

Η συμβουλή του bio-bébé: H μαμά μου διαλέγει πάντα παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία μου. Μου αρέσουν πολύ τα μαλακά, υφασμάτινα παιχνίδια. Όταν μεγαλώσω θα παίζω με αμαξάκια!

Μια φορά κι έναν καιρό…

Θα χρειαστούμε: Ένα παραμύθι, δακτυλόκουκλες.

Πώς παίζεται: Καθόμαστε στο αγαπημένο μας καρεκλάκι (οι πιο μικροί) ή σε μία μεγάλη κουβέρτα (οι πιο μεγάλοι). Η πιο… παραμυθού μαμά αναλαμβάνει να διαβάσει το παραμύθι. Μία άλλη να κουνάει τις δακτυλόκουκλες, κάνοντας έντονες κινήσεις για να της δίνουμε… σημασία.

Η συμβουλή του bio-bébé: Η μαμά μου μπορεί να φτιάξει δακτυλόκουκλες με παλιές χρωματιστές κάλτσες. Για μαλλιά, θα τους βάλει μαλλί πλεξίματος ή παλιές κορδέλες περιτυλίγματος. Δεν είναι ωραία η ιδέα μου; Όταν μεγαλώσω θα φτιάχνω μαριονέτες ή θα γίνω υπουργός Οικονομικών!

Τραλαλά και ταρατατζούμ!

Θα χρειαστούμε: Αυτοσχέδια μουσικά όργανα από την κουζίνα της μαμάς.

Πώς παίζεται: Η μαμά μάς δίνει μια κατσαρόλα, ένα άδειο κουτί δημητριακών, ένα πλαστικό σουρωτήρι, ένα κουτάλι.
Εμείς τα χτυπάμε με το κουτάλι και ακούμε τους ήχους. Με τη βοήθεια της μαμάς λέμε παιδικά τραγουδάκια ή κάνουμε παρέλαση κρουστών γύρω γύρω στην αυλή!

Η συμβουλή του bio-bébé: Η μαμά μου διαλέγει σκεύη που δεν σπάνε και είναι διαφορετικά μεταξύ τους σε υλικά ώστε να βγάζουν διάφορους ήχους. Επίσης, προσέχει τα μεγαλύτερα παιδιά να μη χτυπήσουν τα μικρότερα. Αν οι φίλοι μου είναι μωρά, τους δίνει πλαστικά ή χάρτινα σκεύη και τα χτυπούν με τα χέρια τους. Όταν μεγαλώσουν σαν εμένα, θα χτυπούν με κουτάλι!

Ζωγράφισέ το!

Θα χρειαστούμε: Ένα μεγάλο χαρτί, δακτυλομπογιές, πλαστική ποδιά.

Πώς παίζεται: Απλώνουμε κάτω το μεγάλο χαρτί. Φοράμε την ποδιά μας, βουτάμε τα χέρια μας στις μπογιές και γινόμαστε μικροί Πικάσο. Τόσο απλά διασκεδάζουμε, ενώ συγχρόνως ακονίζουμε τη φαντασία μας και ανακαλύπτουμε τη δημιουργικότητά μας.

Η συμβουλή του bio-bébé: Η μαμά μου διαλέγει πάντα ειδικές μπογιές για βρέφη, μη τοξικές, που μπορούν να ξεπλυθούν εύκολα. Όταν μεγαλώσω υπόσχομαι, μαμά, να μη ζωγραφίζω τον άσπρο καναπέ σου!

Ο μαγικός κήπος

Θα χρειαστούμε: Μία φαρδιά γλάστρα με χώμα, ένα φτυάρι, μινιατούρες παιχνίδια (νεράιδες, έπιπλα, δεινόσαυρους, αυτοκινητάκια).

Πώς παίζεται: Σκάβουμε το χώμα με το φτυάρι. Διαμορφώνουμε βουναλάκια με τη βοήθεια της μαμάς. Τοποθετούμε τα παιχνίδια φτιάχνοντας τον μικροσκοπικό, μαγικό μας κήπο. Μπορούμε να βάλουμε μία ταμπέλα με το όνομά του, π.χ. Νεραϊδόκηπος, Η χώρα των δεινοσαύρων κ.ά. Τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι από υλικό που αντέχει στο νερό ή την υγρασία.

Η συμβουλή του bio-bébé: Η μαμά μου μπορεί να φυτέψει μικρά, χαμηλά φυτά εδώ κι εκεί και όταν αρχίσουν να φυτρώνουν να βάλω και τα παιχνίδια μου. Με λίγη φαντασία θα δημιουργήσω τον δικό μου υπέροχο μικρόκοσμο. Όταν μεγαλώσω, να είστε
σίγουροι, θα σχεδιάζω φανταστικούς κήπους!

Παίζουμε κατασκήνωση;

Θα χρειαστούμε: Σκοινί απλώματος, μανταλάκια, 2 μεγάλα σεντόνια, βαριά βιβλία, μία κουβέρτα, τα αγαπημένα μας παιχνίδια, το φαγητό μας.

Πώς παίζεται: Πρώτα πρέπει να το φτιάξει κάποιος μεγάλος (Είδατε; Τους χρειαζόμαστε!) Δένουμε ένα σκοινί, από αυτό που απλώνουμε την μπουγάδα, σε δύο δέντρα ή ξύλα. Όχι πολύ ψηλά. Από πάνω, από τη μία πλευρά, απλώνουμε ένα σεντόνι, πιάνοντας την μία άκρη με μανταλάκια. Από την άλλη πλευρά κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο σεντόνι. Δημιουργούμε έτσι μία σκηνή. Τεντώνουμε τα σεντόνια δεξιά και αριστερά και βάζουμε πάνω τους μεγάλα, βαριά βιβλία για να τα στερεώσουμε. Απλώνουμε μέσα μία μαλακή κουβέρτα και καθόμαστε. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να παίξουμε με το αρκουδάκι μας, να διαβάσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο, να πούμε τραγουδάκια και ιστορίες, να φάμε την κρέμα bio-bébé με μπανάνα που τόσο μας αρέσει!

Η συμβουλή του bio-bébé: Η μαμά μου μπορεί να απολαμβάνει τον φρουτοχυμό και την κουβέντα με τις φίλες της, αλλά πάντα το ένα μάτι της το έχει στραμμένο πάνω μου. Παιδί είμαι! Περιμένετε να καθίσω ήσυχα; Όταν μεγαλώσω…

Να θυμάστε ότι:

Τα παιχνίδια που σας προτείνουμε είναι κατάλληλα για παιδιά 6 μηνών έως 2 ετών. Στις συγκεκριμένες ηλικίες τα παιδιά χαίρονται τα παιχνίδια με τον γονιό μέσα από την ομιλία, τα χάδια, τις γκριμάτσες, τα μαλακά παιχνίδια, το τραγούδι, τα βιβλία με εικόνες, τις κούκλες.

Οι μαμάδες καλό είναι να κάθονται δίπλα στα παιδιά και στις μικρότερες ηλικίες μπορούν να τα έχουν αγκαλιά.

Back to list