ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κινόα με φράουλες και μπανάνα!

Η αλήθεια είναι ότι τα ενδιάμεσα βρεφικά γεύματα μπορεί να γίνουν λίγο μονότονα. Εδώ έρχεται η συνταγή μας να δώσει μία πρωτότυπη και θρεπτική λύση στα σνακ του μικρού μας θησαυρού. Γίνεται εύκολα και μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο, για τρεις μέρες. Επίσης η κινόα είναι ένα εξαιρετικό υλικό για να ξεκινήσει το μωρό μας να τρώει τις τροφές λιγότερο αλεσμένες. Ακολουθούν τα θρεπτικά συστατικά των υλικών μας και αμέσως μετά η συνταγή!

Η κινόα

Αυτό ο θαυματουργός μικρός σπόρος:

  • αποτελεί μία πλήρη πρωτεΐνη
  • είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο. Το μαγγάνιο βοηθά στην πήξη του αίματος, στο μεταβολισμό του λίπους και των υδατανθράκων και στη ρύθμιση του σακχάρου.
  • περιέχει καλά επίπεδα βιταμίνης του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο και φυτικές ίνες που βοηθούν στη καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 

Η φράουλα

Έχοντας πολλές ευεργετικές ιδιότητες, η ζουμερή φράουλα:

  • είναι πλούσια σε βιταμίνες B και C
  • περιέχει σημαντικές ποσότητες μαγγανίου, καλίου, σιδήρου και φυτικών ινών
  • περιέχει μεγάλες ποσότητες σε φαινόλες (με κυρίαρχες της ανθοκυανίνες, που της δίνουν το κόκκινο χρώμα) οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες.
  • περιέχει βιταμίνες Α και C
  • περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση.

 

Υλικά

  • 75γρ λευκή κινόα
  • Μισή μπανάνα
  • 90γρ φράουλες πλυμμένες

Εκτέλεση

1.  Σε πολύ λεπτό σουρωτήρι ξεπλένουμε την κινόα με άφθονο κρύο νερό.
2. Προσθέτουμε σε μεσαία κατσαρόλα 150γρ νερό.
3. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μεσαία, προσθέτουμε την κινόα και κλείνουμε το καπάκι.
4. Σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξει πλήρως το νερό, περίπου για 15 λεπτά.

5. Αφήνουμε στην άκρη σκεπάζοντας με μία καθαρή πετσέτα να κρυώσει.
6. Κόβουμε τα φρούτα σε φέτες και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

7. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Έτοιμο!

Craftcooklove

Αθηνά Καψάσκη