ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαράκι Λεμονάτο με Πουρέ Κολοκύθας

Ο συνδυασμός του λεμονιού με το μοσχαράκι και τον πουρέ πατάτας ή κολοκύθας είναι μία γεύση στην οποία δε μπορούν να αντισταθούν ούτε οι μικροί, αλλά ούτε οι μεγάλοι!

Για το μωρό σας, θα φροντίσετε στο πιάτο του να κόψετε σε πολύ μικρά κομμάτια το κρέας ή να το αλέσετε, αν το συνηθίζετε.

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες και 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

   6 κ.σ. Ελαιόλαδο

   χυμός από 2 λεμόνια

   1 σκελίδα σκόρδο

   1/2 κ.γ. αλεύρι

   1/2 κ.γ. ρίγανη

   1 ½ κιλό μοσχαράκι (ποντίκι κατά προτίμηση)

   7 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια

   2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το μοσχαράκι με τα κρεμμύδια και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Το κρατάμε στην κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τα καρότα και το σκόρδο κομμένα σε φέτες. Ρίχουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό και βράζουμε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, αραιώνουμε το αλεύρι με το χυμό των λεμονιών με λίγο ακόμα νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

350γρ κόκκινη κολοκύθα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε την κολοκύθα, στη συνέχεια αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, σε μία μικρή κατσαρόλα, βράζουμε την κολοκύθα σκεπάζοντάς την με κλειστό καπάκι σε νερό που κοχλάζει. Την αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Πριν σβήσουμε τη φωτιά, σιγουρευόμαστε ότι έχει μαλακώσει.

Πολτοποιούμε την κολοκύθα μας, χρησιμοποιώντας λίγο από το νερό που έβραζε.

ΤIPS για τον τέλειο πουρέ

Για να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα αφράτου πουρέ, αποφεύγουμε τη χρήση μπλέντερ ή μούλτι καθώς η υπερβολική ταχύτητα απελευθερώνει όλο το άμυλο με αποτέλεσμα ο πουρές να μεταμορφώνεται σε μία κολλώδη μάζα.


Αυτοί είναι οι δύο καλύτεροι τρόποι για να λιώσουν τα υλικά :

1. Η παρασκευή του πουρέ γίνεται με τον κλασικό μύλο λαχανικών. Με αυτό τον τρόπο εγκλωβίζεται αρκετός αέρας στη μάζα του πουρέ με αποτέλεσμα να γίνεται αφράτος. Δεν γίνεται απόλυτα λείος, αλλά αυτή είναι και η ομορφιά του!

2. Ο άλλος τρόπος είναι να παρασκευάσετε τον πουρέ με το ειδικό εργαλείο πρες πουρέ ή με ένα μικρό μίξερ χειρός, σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Back to list