ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Muffins μήλο – καρρότο

Πεντανόστιμα μικρά κέικ με μήλο και καρότο για όλες τις ώρες και-το κυριότερο- χωρίς ζάχαρη. Με όλη τη γλύκα των φρούτων! Δείτε πώς μπορείτε να τα φτιάξετε:

Υλικά (για 12-16 μερίδες)

  • 1 τριμμένο μήλο
  • 1/3 της κούπας πουρές μήλου
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 κούπα τριμμένο καρότο
  • 2 αυγά
  • 1 & ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 & ½ κούπα αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπα λάδι καρύδας
  • ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια και αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • ½ κούπα γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε φορμάκια για muffins.
  2. Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο μπωλ και το προσθέτουμε στην πολτοποιημένη μπανάνα.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε τον πουρέ μήλου, το τριμμένο μήλο, το καρότο, τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε.
  4. Σε άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη σόδα, το αλάτι και τους ξηρούς καρπούς.
  5. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Γεμίζουμε τις φόρμες και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
  7. Ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε!
Back to list