ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρές με Κολοκύθα και Γλυκοπατάτα

Η βρεφική διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες, μαγνήσιο, κάλιο και όλα αυτά τα υγιεινά συστατικά που θα βοηθήσουν το μωράκι σας να μεγαλώσει σωστά και να είναι υγιές.

Αυτός είναι ο λόγος που η συνταγή αυτή συνδυάζει τη γεύση με τα υπέροχα θρεπτικά στοιχεία που προσφέρουν οι κολοκύθες και οι γλυκοπατάτες.

Πρόκειται για μία παραλλαγή της χορτόσουπας για τα μωρά που προτιμούν τις γλυκές γεύσεις.

Οδηγίες παρασκευής:

Πριν ξεφλουδίσετε τη γλυκοπατάτα καλό είναι να την πλένετε καλά με νερό, στη συνέχεια την κόβετε σε μικρά κομματάκια ή κύβους. Τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλύπτονται τα κομμάτια. 


Βράζετε τη γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσει καλά. Φροντίστε να υπάρχει αρκετό νερό και να μην εξατμιστεί.

Χρησιμοποιείστε το νερό που μένει αν θέλετε να αναμείξετε και με άλλα λαχανικά.

Ο καλύτερος τρόπος να ετοιμάσετε την κολοκύθα είναι να την κόψετε στα δύο, όπως ακριβώς κόβετε το καρπούζι, μετά το κάθε κομμάτι να το κόψετε επίσης στη μέση και στη συνέχεια καθαρίζετε τα κομμάτια από τα σπόρια.

Τοποθετείτε τα κομμάτια της κολοκύθας μέσα στο ταψί με τη φλούδα να είναι προς τα πάνω και βάζετε νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνετε τα κομμάτια κολοκύθας στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Μόλις ετοιμάσετε όλα σας τα υλικά, έρχεται η στιγμή που πρέπει να τα λιώσετε!

Παρασκευή Πουρέ:

Για να έχουμε αποτέλεσμα αφράτου πουρέ, αποφεύγουμε τη χρήση μπλέντερ ή μούλτι καθώς η υπερβολική ταχύτητα απελευθερώνει όλο το άμυλο, με αποτέλεσμα ο πουρές να μεταμορφώνεται σε μία κολλώδη μάζα.

Αυτοί είναι οι δύο καλύτεροι τρόποι για να λιώσουν τα υλικά :

1. Η παρασκευή του πουρέ γίνεται με τον κλασικό μύλο λαχανικών. Με αυτό τον τρόπο εγκλωβίζεται αρκετός αέρας στη μάζα του πουρέ με αποτέλεσμα να γίνεται αφράτος. Δεν γίνεται απόλυτα λείος, αλλά αυτή είναι και η ομορφιά του!

2. Ο άλλος τρόπος είναι να παρασκευάσετε τον πουρέ με το ειδικό εργαλείο πρες πουρέ ή με ένα μικρό μίξερ χειρός, σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Back to list